Menu

B1903 har set lyset

image
Af Mads Harder
28. oktober 2020 kl. 12:51
B1903 får ny verdensklasse LED-belysning til boldbanerne

Igennem lidt over to år har B1903 haft et projekt kørende omkring at få en bedre løsning på vores lys på fodboldbanen, da vores nuværende - og meget gamle - lysopsætning ikke giver så godt lys til banen, giver meget lysforurening, kræver og koster meget i vedligeholdelse, samt kunne være mere miljøvenligt i strømforbrug. 

Herfra er det gået med målinger af potentiel strømbesparelse, arbejde med finansiering af det nye anlæg, møder med kommunen og firmaer m.m., og her i sensommeren faldt det hele på plads. B1903 får således ny banebelysning med LED leveret af firmaet NorthLED. Det bliver installeret i december 2020, og er en såkaldt NorthLED Ligalight løsning. Ligalight er en dansk patenteret løsning, som adskiller sig fra andre LED-løsninger ved, at den skærer lyset ved hjælp af optisk modulation. Med denne måde anvendes der ikke energi til at belyse skærme, kanter eller reflektorer og de anvender dermed både mindre energi og lysforurener væsentligt mindre til både omgivelser og himmelrum end andre løsninger. Løsningen produceres af NorthLED, som sammen med DTU fotonik har udviklet og patenteret teknologien, der i disse år implementeres på en række idrætsanlæg rundtomkring i Danmark og i verden.

B1903 har haft et godt samarbejde med NorthLED under hele processen, og glæder sig rigtig meget til den nye løsning, som i den grad bliver et skridt opad i kvalitet for B1903, samt også i forhold til miljøet og færre gener for naboer. B1903 blev oprindelig sat i kontakt med firmaet NorthLED af det mangeårige, og nu desværre afdøde, B1903-medlem Benny "Bøffen" Nielsen, som derfor har en stor andel i, at det nu er lykkedes.