Menu

B1903-trænere får A-licens

image Thomas Lindhardt (t.v.), Mads Ejdum (t.h.) på træningsbanen i B1903
Af Mads Harder
29. januar 2018 kl. 10:50
Mads Ejdum og Thomas Lindhardt har bestået A-kurset

B1903 har igennem en længere årrække haft stort fokus på at få uddannet sine trænere. Det har både været med til at udvikle trænerne selv, men også igennem denne opkvalificering af trænerne er sigtet for B1903 at kunne yde et fortsat stærkt produkt til spillerne i klubben med god træning og motiverede trænere.

2017 var ingen undtagelse, og B1903’s cheftrænere for U13-1 og 1. senior, hhv. Mads Ejdum og Thomas Lindhardt, har netop her i januar bestået deres eksamen på DBU’s A-kursus og dermed fået UEFA’s A-licens. Det er et kursusforløb, der kører igennem et helt år. A-kurset indeholder bl.a. undervisning i spillestil, scouting og kampanalyse, fysiologi, kost/ernæring, talentudvikling med mere. Dertil kommer man igennem nogle supervisionsforløb og en studietur, samt en større individuel opgave, som man skal forsvare til eksamen. Studieturen gik til Belgien, hvor man skulle følge ligaklubberne Club Brügge og Kortrijk. Udover de faglige og netværksmæssige elementer ved studieturen, gav det også muligheden for at se og reflektere over, hvordan og hvad andre klubber gør i forhold til, hvordan vi gør tingene i B1903 og blive inspireret derigennem.

 

Supervison

Både Mads Ejdum og Thomas Lindhardt har fået meget med i bagagen, og peger begge på supervisionsdelen som en lærerig del af forløbet. Thomas Lindhardt: ”Man lærer en del om sig selv som træner igennem supervision. Det at du får andres øjne på dig; instruktør og øvrige kursister, gør, at man bliver opmærksom på ting, som man ikke altid selv ville bide mærke i”. Mads Ejdum tilføjer: ”Igennem supervisionen skulle vi demonstrere og udvikle vores evner på fremmed grund og medier (spillere, red.), vi ikke kendte. Det satte krav til vores metode og kommunikationsevner for at overbringe vores spillestil til et sammensat hold”.

 

Fra teori til praksis - B1903 som case

I forbindelse med den store afsluttende opgave, har der både været mulighed for at gå helt i dybden med nogle detaljer, men også – for begge træneres vedkommende – en mulighed for at tænke sit eget B1903-hold ind som case.  Det påpeger Thomas Lindhardt, som skrev om emnet ”restforsvar”: ”Projektet gav mulighed for at dykke langt ned i emnet, og det jeg har skrevet om, har jeg også taget med 1 til 1 i forbindelse med træning og kamp med 1. senior i B1903”. Thomas fortæller, at han har arbejdet meget med, hvordan man organiserer sig defensivt, mens man selv angriber, og at 1. senior igennem dette fokus har trænet målrettet omkring positionering og genpres.

Også Mads Ejdum har implementeret elementer fra sit projekt, hvor han havde fokus på angriberen: ”I min opgave havde jeg fokus på angriberens bevægelser, som fører frem til afslutninger, og det har udviklet mig som træner i forhold til, hvordan jeg gennemfører afslutningstræning på U13-holdet.

 

Spændende forår

Mads Ejdum og Thomas Lindhardt går begge en meget spændende forårsturnering i møde. Som cheftræner for U13 skal Mads og hans spillere spille i den stærkt besatte U13 Øst 1 række, mens Thomas Lindhardt og 1. senior – efter et stærkt efterår - er en solid bejler til en af oprykningspladserne til Københavnsserien.

B1903 ønsker Mads og Thomas stort tillykke med UEFA’s A-licens og sætter stor pris på deres fokuserede og seriøse indsats som trænere i B1903.

 

 

(Mads Ejdum giver peptalk inden træningens afsluttende spil)

 

 

(Thomas Lindhardt (med hvide toppe) under 1. seniors træningsopstart i januar)